Manifestim "Kosove Gezuar Pavaresia", Londer 2008


Pamje nga Manifestimi

MANIFESTIM MADHËSHTOR NË SHESHIN TRAFALGAR TË LONDRËS NËN MOTON “KOSOVË GËZUAR PAVARËSIA!” & “THANK YOU BRITAIN!, me 9.03.2008”

Në këtë tubim ishin të ftuar të gjithë përfaqësuesit e shoqatave dhe organizatave të ndryshme që dhanë kontributin e tyre për këtë çështje si dhe miqë të shumtë dhe mbështetës të Pavarësisë së Kosovës si historiani i njohur anglez, Noel Malcolm, Lordi Ahmed (që është konsideruar i krahut pro-kosovar në Dhomën e Lordëve), Aleksandër Dervish Duma, Melani McDonald, z.Zef Mazi, Ambasadori i Shqipërisë në Britani, Agron Loxha përfaqësuesi i LDK-ës në Britani të Madhe etj.

Në hapjen e festës u mbajt një minut heshtje për të rënit në luftërat e Kosovës e më pas u këndua edhe Hymni Kombëtar. Tubimin i pari e përshëndeti z.Noel Malcolm, i cili tha se “Pavarësia e Kosovës është faktori kryesor për një Ballkan në paqë, pasi ajo tanimë është pjesë e familjes së madhe evropiane…”. Ndërkaq Lordi Ahmed u falënderua për ftesën dhe uroi të gjithë shqiptarët për Pavarësinë, duke shtuar se është i sigurtë se Kosova do të jetë simbol i një vendi paqësor dhe se do të jep kontributin e saj për paqen në Ballkan. Fjalën e mori edhe Aleksandër Duma, i cili theksoi se Kosova do të ec ashtu siç pritet nga të gjithë dhe se numri i shteteve që po e njohin, po rritet nga dita në ditë dhe se fati i saj është tashmë i shkruar në histori.

Me duartrokitje u pritë edhe përshëndetja e Presidentit të Kosovës, z.Fatmir Sejdiu, të cilën në emër të tij e lexoi Agron Loxha. Në këtë përshëndetje thuhej se Presidenti i Kosovës në emër të shtetit më të ri në botë, bashkohej me falënderimet që po i drejtoheshin Qeverisë britanike për kontributin e saj të dhënë në arenën e politikës ndërkombëtare për çështjen e Kosovës dhe për faktin se ishte njëra ndër të parët që mori masa për hapjen e zyrës së përfaqësisë diplomatike në Prishtinë.

Më pas e mori fjalën edhe Ambasadori i Shqipërisë, z.Zef Mazi, i cili pasi përshdëndeti të gjithë të pranishmit e cilësoi pjesëmarrjen e tyre në këtë tubim si akt qytetar dhe patriotik.

Pas edhe shumë përshëndetjeve të tjera vazhdoi programi kulturo-artistik me këngë, valle e recitime të cilin me sukses e udhëhoqën të rinjtë Emanuel Bajra dhe Aldona Limani. Me shumë enthuziazëm dhe duartrokitje nga të pranishmit u pritën sidomos recitimet e Driton Myftarit dhe Akil Loxhës.

FOTO ALBUMI
Më poshtë mund të shihni foto nga protesta.
Për të parë albumin, ju duhet FLASH PLAYER


--------------------
MEDIAT TELEVIZIVE - TV DIASPORA RTK

XHIRIM PRIVAT
--------------------

PAVARËSIA E KOSOVËS.

Kosovë, për ty festojmë na sot
Kurrë për jetë, mos t'kemi lot
Na vran, dogjën dhe masakruan
Tash më n'fund, lirinë fituam.

Sa shumë gjak, u derdh për ty
Për këtë ditë, për PAVARËSI
Sot këtu jemi bashkue
Këtë ditë të madhe me festue.

Heronjtë tanë n'Kosovë i kemi
Ibrahimin dhe Bac Ademin
Kemi Zahirin edhe Luanin
Që dhanë jetën për Vatanin.

Sot fillon një histori
Për Kosovë dhe për Shqipëri
Të gjithë s’bashku po festojmë
Shtetin e ri, ta gëzojmë.

Diell dhe Hënë për ne bëjnë dritë
Pesëqind vjet pritëm këtë ditë
Gëzimi i madh nuk ka kufi
Ka nji emër, PAVARËSI.

Rroftë Kosova, rroftë Shqipëria
Amerika dhe Anglia
Pavarësia sot ka ardhë
Përgjithmonë, për ne shqiptarë.

Selman Lokaj
Londër, 2008

No comments: